ESU 54640 LokPilot XL V4.0 MM/DCC/SX/M4 8 uitgangen 4 Servo.

€ 71,50

ESU 54640 LokPilot XL V4.0 MM/DCC/SX/M4 8 uitgangen 4 Servo.
Afmetingen: 55,0x25,0x10 mm.
Geschikt voor gelijkstroom-, klokanker-,  wisselstroommotor met permanentmagneet.    Gleichstrom-, Glockenanker-, Wechselstrommotor mit Magnet
Aanstuur frequentie: 40,00 kHz
Met cruisecontrol
Motorstroom continue: 4,0A
Met kortsluitbescherming.
Functieuitgangen: 8 versterkte uitgangen met kortsluitbescherming.
Belastbaarheid per uitgang: 500mA
Extra: 4 Servouitgangen.

Op voorraad (5)
Aantal
+
Code: 54640
Categorie: Accessoires
Merk: ESU
Deel

De grootste van alle LokPilot decoders, de LokPilot XL V4.0, beheerst perfect de dataformaten DCC met RailCom-Plus®, Motorola®, Selectrix en M4 samen met de automatische aanmelding. Als vertegenwoordiger van de tuinspoorweg en grootspoordecoders werd het uitgerust met een hoog motorvermogen, 8 functie-uitgangen en 4 servo-uitgangen, en een PowerPack. Schroefklemmen zorgen voor een eenvoudige installatie.

Bedrijfsmodi
De LokPilot XL V4.0 is een quad-protocoldecoder. Het verstaat het gegevensformaat DCC en Motorola®, Selectrix® en M4. In DCC-formaat zijn 14-128 snelheidsstappen even natuurlijk als 2 en 4-cijferige adressen.  Er kunnen maximaal 28 functies worden geactiveerd. Dankzij RailComPlus® melden de decoders zich volautomatisch aan bij een geschikt digitaal besturingsstation (bijv. ECoS).

Hij beheerst alle DCC-programmeermodi en kan worden bediend en geprogrammeerd met alle DCC-compatibele digitale opdrachtstations: Dankzij RailCom® is het ook mogelijk om de CV-waarden op de master-gelijkrichter uit te lezen met geschikte commandoposten. Er bestaan hulpregisters voor besturingseenheden die alleen CV's van 1-255 kunnen programmeren (bijv. ROCO® Multimaus).

Motorola® gebruikers profiteren van maximaal 28 snelheidsniveaus met 255 adressen. Met drie extra Motorola®-adressen kunnen 16 functies worden geactiveerd.  Een ingebouwde programmeermodus maakt herprogrammering mogelijk, zelfs met de eerbiedwaardige 6021-besturingseenheid.

Het M4-protocol maakt het mogelijk om automatisch in te loggen op mfx®-compatibele centrale stations (bijv. Märklin® Central Station of mobiel station). Bij deze besturingsunits is herprogrammering nog steeds mogelijk, zoals u gewend bent van de originele Märklin® -decoders. ESU is 100% compatibel.

De LokPilot XL V4.0-decoder herkent zowel Märklin® afrem spoorsecties als ZIMO HLU-remcommando's of het Lenz ABC-systeem. Remmen met DCC-remmodules of met gelijkspanning is ook mogelijk. Daarnaast stopt hij ook met een Selectrix®-remdiode.

De LokPilot XL 4.0 decoder kan worden gebruikt op analoge DC- en AC-spoorwegen. Hier leert de motorbesturing de motor "omgangsvormen".
Zoals verwacht van ESU-decoders schakelt de decoder volledig automatisch "on-the-fly" tussen de bedrijfsmodi. Meestal hoeft er niets aangepast te worden. 

Motorbediening
De LokPilot XL V4.0 decoder is uitgerust met een vijfde generatie motorbediening. Indien gewenst kan de regelfrequentie worden aangepast aan het toerental en zorgt voor een nog betere, zijdezachte, absoluut stille werking van veel motoren. Met behulp van 5 parameters kan de regeling van de belasting handmatig worden aangepast aan het model, of de decoder meet de motorkarakteristieken in een testrit door middel van "Auto-Tune" en past zich daarop aan.  De motoruitgang kan worden belast met 4,0A stroom (voor korte tijd zelfs met 5A). Dit betekent dat er voldoende "stoom" is, zelfs voor PIKO®-locomotieven of zware tweemotorige locomotieven. Alle motoren die bekend zijn in de sector van de G-gauge of de tuinspoorwegen, vooral Mabuchi®, Bühler®, Escap® of Faulhaber®, kunnen zonder problemen worden aangestuurd. Met Dynamic Drive Control (DDC) beperkt u de invloed van de lastregeling en kunt u gevoelig regelen in het stationsgebied, terwijl de locomotief op het spoor prototypisch vertraagt als hij bergopwaarts gaat. 

Functies
Omdat we weten dat er veel te schakelen valt in grote locomotieven, zijn er acht functie-uitgangen voor verlichting en vier extra servo-uitgangen voor koppelingen, pantografen of ander mechanisch onderdelen. Natuurlijk genereert de decoder zelf alle benodigde hulpspanningen.  Alle belangrijke lichtfuncties zijn beschikbaar. De helderheid van elke uitgang kan afzonderlijk worden aangepast. De decoder regelt de automatische in- en uitschakeling tijdens de ontkoppeling voor ROCO®, Krois® en Telex® koppelingen.

Operationele veiligheid
Net als zijn voorganger heeft ook de LokPilot XL V4.0 een PowerPack energieopslagunit die rechtstreeks op de decoder wordt gesoldeerd, waardoor kleinere locomotieven met slechts enkele assen over vuile plekken heen kunnen komen.

Bescherming
Uiteraard zijn alle functie-uitgangen en de motoruitgang beveiligd tegen overbelasting. We willen dat u zo lang mogelijk van uw decoder geniet!

Rijden is mogelijk onder Selectrix®. De programmering moet gebeuren onder DCC. Programmering met zuivere Selectrix®-apparaten is niet mogelijk.